منابع آزمون ارشد گرایش های زیست شناسی گیاهی
منابع آزمون ارشد گرایش های زیست شناسی گیاهی
« زبان عمومی و تخصصی »
تعداد سؤالات این درس در آزمون 30 سؤال میباشد. همانطور که از نام درس پیداست، تعدادی از سؤالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته زیستشناسی میباشد. بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشتهها در دانشگاههای مختلف فرق میکند و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میکنند. خواندن کتابهای زبان عمومی و همچنین زبان تخصصی موسسه مدرسان شریف برای رسیدن به تسلط در این درس کفایت میکند. در کتاب زبان عمومی مطالب گرامری و یک سری لغات و اصطلاحات عمومی و همچنین تستهای عمومی رشتههای مختلف گنجانده شده و داوطلبان حتی در صورت فراموشی درس زبان میتوانند خود را به سطح مطلوبی با استفاده از این کتاب برسانند. در کتاب زبان تخصصی موسسه مدرسان شریف علاوه بر بررسی و ارایه پاسخ تشریحی و ترجمه تستهای کنکورهای سراسری کارشناسی ارشد سالهای قبل (از سال 95ـ78) و همچنین آزاد (95ـ80) لغات، اصطلاحات و متون رایج در رشته زیستشناسی به همراه ترجمه آنها گنجانده شده و ضمن آموزش و ترجمه متون مختلف، تستهای چهارگزینهای تألیفی برای آشنایی هرچه بیشتر داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد با سؤالات درس زبان تخصصی این رشته آورده شده است.
منابع کنکور ارشد گرایش های زیست شناسی گیاهی
"مجموعه زیست شناسی"
این درس با عنوان مجموعه زیست شناسی از سال 91 با 50 سؤال به آزمون کارشناسی ارشد اضافه شد که شامل سوالاتی از دروس زیست شناسی گیاهی، میکروبی، سلولی مولکولی، ژنتیک، بیوفیزیک، بیوشیمی و اکولوژی و تکامل می باشد و تعداد تست های آن در آزمون (96) 40 سوال بوده و به عنوان درس مشترک به سه گرایش مجموعه سلولی و مولکولی، مجموعه زیست شناسی گیاهی و مجموعه زیست شناسی جانوری اضافه شده است.
منابع ارشد گرایش های زیست شناسی گیاهی
« فیزیولوژی گیاهی »
درس فیزیولوژی گیاهی در کنکور کارشناسی ارشد سراسری 96 تعداد 30 سؤال را به خود اختصاص داده است.
منابع درس فیزیولوژی گیاهی شامل: فیزیولوژی گیاهی (جلد 1)، تالیف تایز و زایگر، ترجمه: دکتر محمد کافی، دکتر مهرداد لاهوتی، دکتر اسکندر زند، مهندس حمیدرضا شریفی، مهندس مرتضی گلدانی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ، فیزیولوژی گیاهی (جلد 2)، تالیف تایز و زایگر، ترجمه: دکتر محمد کافی، دکتر اسکندر زند، مهندس بهنام کامکار، مهندس حمیدرضا شریفی، مهندس مرتضی گلدانی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، فیزیولوژی گیاهی (جذب و انتقال مواد از خلال غشاء)، تالیف دکتر منصور شریعتی، دکتر مریم مددکار حق جو، انتشارات دانشگاه اصفهان، فیزیولوژی گیاهی (جلد 1 تا 4)، تالیف دکتر حسن ابراهیم زاده ،انتشارات دانشگاه تهران، فیزیولوژی گیاهی (رشد و نمو) (جلد 2)، تالیف هلر، ترجمه دکتر مه لقاء قربانلی، انتشارات دانشگاه تهران، اصول فیزیولوژی گیاهی (جلد 1)، تالیف نوگل و فریتز، ترجمه: دکتر مهرداد لاهوتی، رحیم رحیمزاده، انتشارات دانشگاه مشهد، اصول فیزیولوژی گیاهی (جلد 2)، (رشد و نمو گیاهی)، تالیف نوگل و فریتز، ترجمه: دکتر مهرداد لاهوتی، انتشارات دانشگاه مشهد.
سرفصلهای درس فیزیولوژی گیاهی شامل: آب و سلولهای گیاهی، توازن آب در گیاه (رابطه آب و خاک و گیاه)، مواد غذایی، انتقال آب و مواد محلول ، انتقال در آوند آبکش ، فتوسنتز (متابولیسم کربن)، فتوسنتز (واکنشهای نوری)، تنفس و متابولیسم چربیها، جذب و تثبیت عناصر غذایی معدنی (تغذیه معدنی گیاه)، فیزیولوژی تنش ، مواد تنظیم کننده رشد گیاهی (هورمونها)، فیزیولوژی دانه، رشد رویشی و زایشی گیاهان، فیتوکروم و فتومورفوژنز (فتوفیزیولوژی). لازم به ذکر است در بین این سرفصلها، مباحث مشکل درس فیزیولوژی گیاهی شامل: روابط آب، خاک و گیاه ـ جذب و انتقال مواد در گیاه ، فتوسنتز (واکنشهای نوری)، فتوسنتز (متابولیسم کربن)، تنفس و متابولیسم چربیها.
کنکور ارشد زیست شناسی گیاهی
« سیستماتیک و تکوین گیاهی»
این دو درس حاصل تجزیه درس مجموعه گیاه شناسی است که در سال های قبل به صورت 1 ماده درسی در آزمون ارشد وجود داشت اما از سال 91 به بعد در مقطع کارسناسی ارشد به صورت 2 درس تفکیک شده که هر کدام شامل 30 سوال مطرح شده است.
ضرایب دانشگاه سراسری مجموعه زیست شناسی - علوم گیاهی براساس دفترچه آزمون سال 97
عناوین دروس امتحانی: 1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- مجموعه زیست شناسی (گیاهی، جانوری، میکروبی، سلولی و مولکولی، ژنتیک، بیوشیمی، بیوفیزیک، اکولوژی و تکامل)، 3- فیزیولوژی گیاهی، 4- سیستماتیک گیاهی و 5- تکوین گیاهی (ریخت شناسی، تشریح، ریخت زائی و اندام زائی).