گرایشهای مجموعه زیست شناسی جانوری
گرایشهای مجموعه زیست شناسی جانوری:
همان طور که از نام این گرایش معلوم است، داوطلبان این گرایش به مطالعهی مباحث مربوط به جانوران میپردازند. با توجه به اینکه اکثر آزمایشهای گرایشهای مختلف زیستشناسی بر روی جانوران انجام میشود، لذا لازم است در این زمینه اطلاعات لازم کسب شود. در این گرایش نقش حشرات و جانوران مختلف برای کمک به اقتصاد کشاورزی، تشخیص انواع گونههای بیماریزا، حشرات مضر گونههای مختلف حیوانات و ... مورد مطالعه قرار میگیرد.
فارغالتحصیلات این گرایش به طور کامل جذب بازار کار نمیشوند ولی داوطلبان کوشا و موفق میتوانند بازار کار را برای خود مهیا سازند، آزمایشگاههای مختلف، موسسات تحقیقاتی، سازمانهای حفاظت از محیط زیست، از جمله مراکز جذب فارغالتحصیلان این گرایش هستند.
نام دروس و ضرایب کارشناسی ارشد زیست شناسی جانوری (سراسری) |
دروس امتحانی آزمون کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی جانوری « زبان عمومی و تخصصی » تعداد سؤالات این درس در آزمون 30 سؤال میباشد. همانطور که از نام درس پیداست، تعدادی از سؤالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته زیستشناسی میباشد. بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشتهها در دانشگاههای مختلف فرق میکند و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میکنند.
"زیست شناسی (تنه مشترک)" این درس با عنوان مجموعه زیست شناسی از سال 91 به آزمون کارشناسی ارشد اضافه شد که شامل سوالاتی از دروس زیست شناسی گیاهی، میکروبی، سلولی مولکولی، ژنتیک، بیوفیزیک، بیوشیمی و اکولوژی و تکامل می باشدو تعداد سوالات 50 سوال بوده و به عنوان درس مشترک به سه گرایش مجموعه سلولی و مولکولی، مجموعه زیست شناسی گیاهی و مجموعه زیست شناسی جانوری اضافه شده است.
« فیزیولوژی جانوری » تعداد سؤالات این درس در آزمون دانشگاه دولتی 30 سؤال و ضریب آن برای گرایش علوم جانوری 5/2 و برای سایر گرایشها ضریبش صفر است. در کنار درس مجموعه جانورشناسی مهمترین درس برای گرایش علوم جانوری محسوب میشود. سرفصلهای این درس شامل چهار بخش نورون و عصب، قلب و گردش خون، کلیه و مایعات بدن، تنفس و فیزیولوژی غواصی بوده که هر یک دارای فصول خاص خود میباشد.سرفصلهای علوم اعصاب به دلیل ناشناخته بودن و عدم اثبات فرضیات علمی چالش برانگیزترین مباحث این درس را شامل میشوند. همچنین مباحث فیزیولوژی سلول و فیزیولوژی عصب و عضله راحتترین مباحث این درس میباشند. منابع و مراجع مهم این درس فیزیولوژی پزشکی آرتور گایتون ویرایش سال 2006، فیزیولوژی پزشکی گانونگ و فارماکولوژی کاتزونگ میباشد. کتاب گایتون در مقایسه با کتاب گانونگ بخش اعصاب را کمی خلاصه و سطحیتر توضیح داده است. از طرفی کتاب گانونگ به دلیل تمایل به مراجع پزشکی بیشتر شبیه به کنکور وزارت بهداشت میباشد و مطالب آن برای آزمون وزارت علوم کمی سنگین میباشد.
« جانورشناسی و تکوین جانوری » این دو درس حاصل تجزیه درس مجموعه گیاه شناسی است که در سال های قبل به صورت 1 ماده درسی در آزمون کارشناسی ارشد وجود داشت اما از سال 91 در مقطع کارشناسی ارشد به صورت 2 درس تفکیک شده ارائه شد که هر کدام شامل 30 سوال بود. |